Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy

Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy
Węgierski tort czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką wodę, półsłodką czekoladę, posiłek z macą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Z Orzecha Węgierskiego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Spód 9-calowej okrągłej patelni springform posmarować masłem lub margaryną. Spód garnka wyłożyć papierem pergaminowym lub woskowanym, a wierzch papieru posmarować masłem lub margaryną; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść 1/2 szklanki cukru i wody w średnim rondlu i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cały cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Zdjąć patelnię z ognia, dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i gładka, o 2 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieścić żółtka w dużej misce i energicznie ubijać, aż światło w kolorze i zgęstnieje, o 4 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Umieścić orzechy włoskie, pozostałe 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, Mączka z macy i sól w robocie wyposażonym w mocowanie ostrza. Impuls, aż mieszanina przypomina mokry piasek, około 15 do 20 (1-sekundowy) impulsów (nie przeprocesować).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodać mieszaninę orzecha włoskiego do żółtek i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
7
Dodaj schłodzoną mieszaninę czekolady do mieszaniny orzech-jajko i wymieszaj, aby równomiernie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Białka umieścić w bardzo czystej misce miksera stojącego wyposażonego w bardzo czysty uchwyt trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Ubij białka na dużej prędkości, aż utrzymają sztywne szczyty, około 2 do 3 minut. Wymieszać około jednej czwartej białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Dodaj pozostałe białka i delikatnie złóż, aż do dokładnie wkomponowania bez widocznych smug białego (upewnij się, że nie spuszczasz powietrza z białek, bo ciasto będzie zbyt cienkie i gęste).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
11
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż nadmuchane i ustawić, ale jeszcze trochę lepki w środku, o 30 do 40 protokół. (Drewniana wykałaczka włożona 1 cal od krawędzi powinna wyjść czysta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Masło lub margarynę rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu, aż około połowa z nich się stopi. Stopniowo ubijaj czekoladę i kontynuuj ubijanie, aż czekolada zostanie całkowicie stopiona i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Wyjmij z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.Tymczasem, tuck długie paski pergaminu, papieru woskowanego, lub folii pod krawędziami ciasta na talerzu lub półmisku. Gdy glazura jest gotowa, wlej ją na wierzch ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Za pomocą przesuniętej szpatułki lub noża rozprowadź szkliwo równomiernie na górze i bokach ciasta. Delikatnie stuknij talerz ciasta lub talerz, aby wyrównać glazurę, a następnie wyciągnij i wyrzuć paski papieru lub folii; talerz będzie czysty i gotowy do serwowania. Jeśli wybierzesz, udekoruj kilkoma połówkami orzecha ułożonymi na środku ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce przez około godzinę, aby umożliwić glazury do set.To podawać: doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej i podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn