Wędzony Indyk z sosem BBQ wymaga ok. 15 godzin i 55 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1338 kalorii, 136g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz sos worcestershire, sól, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wędzony Indyk duszony w Zachodnioafrykańskim " sosie, Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon, oraz NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 filiżanki zrębków hickory, moczone w wodzie przez 60 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Wymieszaj wodę, sól, sok jabłkowy, bourbon, pieprz i cukier w 5-galonowym wiadrze wyłożonym zamykaną torebką. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dodać indyka do worka z solanką. W wyłożonej workiem na śmieci skrzyni z lodem wypełnionej lodem umieść wiadro i otocz je lodem. Przechowywać w chłodnym miejscu i pozostawić do solanki 6 godzin lub na noc. Turn indyka po 3 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
3
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Natrzyj indyka oliwą z oliwek i wmasuj rub w indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Zrębki moczyć przez 1 godzinę przed gotowaniem indyka i dobrze odcedzić. Napełnij rozrusznik kominowy węglem drzewnym i światłem. Spalić, aż się spłoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, Podgrzewany
6
Umieść spalone węgle na 1 stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Ułożyć zrębki na wierzchu węgli. Ułóż patelnię bochenkową o standardowym rozmiarze folią aluminiową i napełnij 2/3 wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
8
Miejsce w grillu naprzeciwko węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Weź indyka i umieścić na grillu na patelni z wodą. Włóż termometr sondy w udo, aby kontrolować temperaturę podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Umieść pokrywę na grillu z otwartym odpowietrznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Temperatura powinna pozostać stała na poziomie 225 stopni F. być może trzeba dodać więcej węgli i wiórów co kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
12
Po 1 godzinie sprawdź indyka, czy skóra jest złotobrązowa przykryj folią. Kontynuuj gotowanie przez 4 do 6 godzin lub aż termometr sondy osiągnie 160 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
13
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Podawać z sosem BBQ.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
Wymieszać składniki i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
16
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
17
Dodać pałeczki i szyi i sear aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
18
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
19
Niższe ciepło i podsmażyć cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
20
Dodaj Czas, Złomowanie się fond na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
21
Dodaj pałeczkę i szyjkę do rondla. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dojdzie do wrzenia; o 1 godzinę. SOS znacznie zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
22
Usuń części indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
23
Dodać sos BBQ do patelni i ubić razem. Sos się zagęści. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
W średnim rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.