Wędzony Indyk z sosem BBQ

Wędzony Indyk z sosem BBQ
Wędzony Indyk z sosem BBQ wymaga ok. 15 godzin i 55 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1338 kalorii, 136g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz sos worcestershire, sól, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wędzony Indyk duszony w Zachodnioafrykańskim " sosie, Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon, oraz NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 filiżanki zrębków hickory, moczone w wodzie przez 60 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Wymieszaj wodę, sól, sok jabłkowy, bourbon, pieprz i cukier w 5-galonowym wiadrze wyłożonym zamykaną torebką. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać indyka do worka z solanką. W wyłożonej workiem na śmieci skrzyni z lodem wypełnionej lodem umieść wiadro i otocz je lodem. Przechowywać w chłodnym miejscu i pozostawić do solanki 6 godzin lub na noc. Turn indyka po 3 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
3
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Natrzyj indyka oliwą z oliwek i wmasuj rub w indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Zrębki moczyć przez 1 godzinę przed gotowaniem indyka i dobrze odcedzić. Napełnij rozrusznik kominowy węglem drzewnym i światłem. Spalić, aż się spłoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Umieść spalone węgle na 1 stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Ułożyć zrębki na wierzchu węgli. Ułóż patelnię bochenkową o standardowym rozmiarze folią aluminiową i napełnij 2/3 wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
8
Miejsce w grillu naprzeciwko węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Weź indyka i umieścić na grillu na patelni z wodą. Włóż termometr sondy w udo, aby kontrolować temperaturę podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Umieść pokrywę na grillu z otwartym odpowietrznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Temperatura powinna pozostać stała na poziomie 225 stopni F. być może trzeba dodać więcej węgli i wiórów co kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
12
Po 1 godzinie sprawdź indyka, czy skóra jest złotobrązowa przykryj folią. Kontynuuj gotowanie przez 4 do 6 godzin lub aż termometr sondy osiągnie 160 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
13
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
14
Podawać z sosem BBQ.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
Wymieszać składniki i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
16
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
17
Dodać pałeczki i szyi i sear aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
18
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
19
Niższe ciepło i podsmażyć cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20
Dodaj Czas, Złomowanie się fond na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
21
Dodaj pałeczkę i szyjkę do rondla. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dojdzie do wrzenia; o 1 godzinę. SOS znacznie zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
22
Usuń części indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
23
Dodać sos BBQ do patelni i ubić razem. Sos się zagęści. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
24
W średnim rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami1Spód: okruszki z herbatników grahamz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1porcja startego parmezanupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)2Średnia żółta cebula, posiekanaindyk lub kurczakindyk lub kurczak1stickBęben z TurcjiBęben z Turcji1Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda mielonamusztarda mielona1Spód: okruszki z herbatników grahamświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamszałwia mielonaszałwia mielona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier5Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOliwa z oliwekOliwa z oliwek1łyżka czerwony ocet winnycebula w plasterkachcebula w plasterkach1Spód: okruszki z herbatników grahamramięramię4Spód: okruszki z herbatników grahamramięramię3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2Spód: okruszki z herbatników grahamplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz5Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej10kilogramyTurcjaTurcja121 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSzyja, z TurcjiSzyja, z Turcji1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1galonpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier białycukier biały1porcja startego parmezanuSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia47
Magazyn