Wędzony Indyk z sosem BBQ

Wędzony Indyk z sosem BBQ
Wędzony Indyk z sosem BBQ wymaga ok. 15 godzin i 55 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1338 kalorii, 136g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz sos worcestershire, sól, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wędzony Indyk duszony w Zachodnioafrykańskim " sosie, Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon, oraz NoCal wędzony pieczony indyk z sosem z szałwii dyniowej.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 filiżanki zrębków hickory, moczone w wodzie przez 60 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wymieszaj wodę, sól, sok jabłkowy, bourbon, pieprz i cukier w 5-galonowym wiadrze wyłożonym zamykaną torebką. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodać indyka do worka z solanką. W wyłożonej workiem na śmieci skrzyni z lodem wypełnionej lodem umieść wiadro i otocz je lodem. Przechowywać w chłodnym miejscu i pozostawić do solanki 6 godzin lub na noc. Turn indyka po 3 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
3
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Natrzyj indyka oliwą z oliwek i wmasuj rub w indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Zrębki moczyć przez 1 godzinę przed gotowaniem indyka i dobrze odcedzić. Napełnij rozrusznik kominowy węglem drzewnym i światłem. Spalić, aż się spłoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
6
Umieść spalone węgle na 1 stronie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Ułożyć zrębki na wierzchu węgli. Ułóż patelnię bochenkową o standardowym rozmiarze folią aluminiową i napełnij 2/3 wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
8
Miejsce w grillu naprzeciwko węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Weź indyka i umieścić na grillu na patelni z wodą. Włóż termometr sondy w udo, aby kontrolować temperaturę podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Umieść pokrywę na grillu z otwartym odpowietrznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
11
Temperatura powinna pozostać stała na poziomie 225 stopni F. być może trzeba dodać więcej węgli i wiórów co kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
12
Po 1 godzinie sprawdź indyka, czy skóra jest złotobrązowa przykryj folią. Kontynuuj gotowanie przez 4 do 6 godzin lub aż termometr sondy osiągnie 160 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Podawać z sosem BBQ.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
Wymieszać składniki i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
16
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
17
Dodać pałeczki i szyi i sear aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
18
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
19
Niższe ciepło i podsmażyć cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20
Dodaj Czas, Złomowanie się fond na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Dodaj pałeczkę i szyjkę do rondla. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż dojdzie do wrzenia; o 1 godzinę. SOS znacznie zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
22
Usuń części indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
23
Dodać sos BBQ do patelni i ubić razem. Sos się zagęści. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
24
W średnim rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)12 łyżeczki czosnku w proszkupieprz czarnypieprz czarny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewhisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)whisky bourbon (zalecane: Maker's Mark)2Średnia żółta cebula, posiekanaindyk lub kurczakindyk lub kurczak1stickBęben z TurcjiBęben z Turcji13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamusztarda mielonamusztarda mielona13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszałwia mielonaszałwia mielona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier12krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1łyżka czerwony ocet winnycebula w plasterkachcebula w plasterkach13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek12krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej10kilogramyTurcjaTurcja12krewetki i żyłkiSzyja, z TurcjiSzyja, z Turcji12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)1galonświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier białycukier biały12 łyżeczki czosnku w proszkuSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia47
Magazyn