Wędzone krewetki i kurczaka Gumbo

Wędzone krewetki i kurczaka Gumbo
Dymiące krewetki i kurczaka Gumbo jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 33g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz łodygi selera, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany brązowy ryż można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z moich przepisów ma 150 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 13 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Spróbuj Gumbo z krewetkami i kurczakiem, Gumbo z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami, oraz Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować zdjęcie, obrać i devein krewetki, rezerwując muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2
Pokrój każdą krewetkę na pół wzdłuż; krewetki przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Połączyć reserved Shrimp shells, 8 szklanki wody, a następnie 6 składników (przez cebulę) w dużym piecu holenderskim, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Odstawić 3 filiżanki wywaru; ogrzać. Zachowaj pozostałe zasoby krewetek do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Aby przygotować gumbo, podgrzać dużą patelnię żeliwną na małym ogniu; dodać 1/4 szklanki oleju rzepakowego. Gotować przez 2 minuty, wirując do płaszcza patelni. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki. Stopniowo dodawać mąkę do oleju, stale mieszając trzepaczką, aż będzie gładka. Zwiększyć ogień do medium; gotować przez 8 minut lub aż mieszanina mąki jest karmelowy kolor, często mieszając. Gotować 2 minuty lub aż mieszanina jest w kolorze kasztanowym, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Usuń z ognia; powoli dodaj ciepły krewetek, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Wlej mieszaninę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Dodać kurczaka; gotować 7 protokół, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Dodać cebulę i kolejne 5 składników( przez paprykę); smażyć przez 3 protokół. Powrót mieszaninę zapasów do patelni; dodać bulion i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodać okrę i 3 kolejne składniki (przez czarny pieprz). Dusić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
11
Połączyć krewetki i papryka; wrzucić do płaszcza krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodaj krewetki; smażyć przez 2 minuty lub do krewetki są zrobione. Wymieszać krewetki do mieszaniny okra. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
15
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)3z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane3largesłodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorący gotowany brązowy ryżgorący gotowany brązowy ryż11 łyżka suszonego oreganoPrzyprawa kreolskaPrzyprawa kreolska1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2,25 uncji mąki uniwersalnej (o2,25 uncji mąki uniwersalnej (o3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1łyżka czerwony ocet winnyzielona papryka, posiekana i drobno posiekanazielona papryka, posiekana i drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKetmia szczawiowa, zamrożonaKetmia szczawiowa, zamrożona1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana2Batoniki toffi HeathSOS paprykowy (np. Tabasco)SOS paprykowy (np. Tabasco)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki średnie bez obieraniakrewetki średnie bez obierania6udka kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone na kawałki wielkości kęsaudka kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojone na kawałki wielkości kęsa1Batoniki toffi Heath1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidory drobno posiekanepomidory drobno posiekane2Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana biała cebuladrobno posiekana biała cebula2Batoniki toffi HeathSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 13 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn