Wątróbki Z Kurczaka Fandango
Wątróbki z kurczaka Fandango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka zielonej cebuli, grzyby, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Pilaw Z Wątróbkami Drobiowymi, Wątróbki Z Kurczaka Balsamiczne, oraz Wątróbki Z Kurczaka Szechuan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Na przyprawioną mąkę włożyć wątróbki z kurczaka i wymieszać.
Umieść boczek na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć, aż rumiane i chrupiące.
Wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć. Wytrząsnąć nadmiar mąki z wątroby, i smażyć w tłuszczu boczku wraz z zieloną cebulą, aż lekko rumiane na zewnątrz.
Wlać wywar z kurczaka na patelnię i wymieszać, aby zeskrobać wszelkie kawałki dobroci z dołu.
Przenieść mieszaninę do powolnej kuchenki i pokruszyć w boczku. Wymieszać ze złotą zupą grzybową, grzybami i białym winem. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 do 6 godzin. Przed podaniem zagęścić sos mąką.