Wątróbka smażona z cebulą
Ten przepis służy 4 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 18 fanów. Mieszanka wina ryżowego shaoxing, pieczone i mielone ziarna pieprzu syczuańskiego, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantna wątróbka smażona z cebulą, Smażona wątróbka i cebula z sosem ostrygowym, oraz Smażona Cukinia I Cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pat wątroby suche i pokroić w paski 1/4 cala.
Podgrzać wok na dużym ogniu i zawirować w 2 łyżkach oleju.
Dodać cebulę i smażyć, aż rumiane i zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj resztę oleju i suszoną czerwoną paprykę chili, jeśli używasz.
Dodać wątrobę i stir-smażyć na dużym ogniu, aż Na zewnątrz jest lekko rumiane, ale centrum jest nadal rzadkie, o 30 do 40 sekund.
Dodaj sos i smaż przez 10 do 20 sekund dłużej, uważając, aby wnętrze było różowe. Wyłączyć ogień i dodać zawiesinę skrobi kukurydzianej, szybko mieszając, aby zapobiec zbrylaniu się zawiesiny.
Dodaj zieloną cebulę i pieprz, jeśli używasz, do dekoracji.