Wątróbka cielęca podsmażona z cebulą, cytryną i szałwią

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonej wątróbki cielęcej z cebulą, cytryną i szałwią. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 39g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wątróbkę cielęcą, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wątróbka cielęca i cebula, Wątróbka cielęca Wenecka z cebulą, oraz Wątróbka cielęca Grammie Bea i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim rondlu podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną i lekko rumiane, o 10 protokół.
Na dużym talerzu doprawić mąkę solą i pieprzem. Zagrzebać plastry wątroby w mące, wytrząsając nadmiar. Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodać plasterki wątroby i gotować, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 5 protokół.
Wątróbkę przełożyć na talerz, przykryć luźno folią i ogrzać.
Wylać nadmiar oleju z patelni.
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać cebulę, szałwię i sok z cytryny i gotować przez 2 minuty; doprawić solą i pieprzem. Na wątróbkę polać sosem cebulowo-cytrynowym i podawać.