Wódka Żurawinowo-Pomarańczowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj wódkę żurawinowo-pomarańczową. Za 25,11 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 2G tłuszczu i w sumie 2884 kalorii. Ten przepis służy 1. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, limonki, wody tonizującej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 86 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 168 godzin i 26 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżką wynik 61%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wódka Żurawinowo-Pomarańczowa, Wódka żurawinowo-pomarańczowa, oraz Wódka Żurawinowo-Pomarańczowo-Cynamonowa Tonik.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść żurawinę, cukier i wanilię w średnim rondlu.
Umieść patelnię na średnim ogniu i wymieszaj. Dusić mieszankę żurawinową, aż jagody pękną, około 5 do 6 minut.
Umieść skórki pomarańczy w dużym szklanym pojemniku z hermetyczną pokrywką lub dużych słoikach z pokrywkami.
Skórki pomarańczy polać wódką.
Pozwól mieszance żurawinowej ostygnąć.
Wlać schłodzoną mieszaninę do szklanych pojemników. Przykryj szczelnie i odstaw na 1 tydzień. Po 1 tygodniu odcedź skórki pomarańczowej żurawiny i wlej mieszaninę do czystej butelki za pomocą lejka. Przechowuj wódkę w lodówce.
Wlej 2 uncje mieszanki wódki na lód w wysokiej szklance i zalej tonikiem.
Udekoruj plasterkiem limonki.