Wyśmienite naleśniki z dynią piżmową
Przepis na pikantne naleśniki z dyni piżmowej można przygotować w około 35 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 217 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 79 centów za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 36 fanów. Jeśli masz pod ręką porzeczki, mąkę, wodę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Kilku osobom naprawdę spodobało się to śniadanie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Bezglutenowe batony z pistacjami z dyni piżmowej , Pieczona dynia piżmowa i pasternak oraz Zupa z dyni piżmowej i jabłka .
Instrukcje
Zalej szalotki gorącą wodą w małej misce i gotuj przez 5–10 minut.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
Ubij jajka, dynię, szalotki i ekstrakt waniliowy razem w osobnej misce; mieszaj z mąką, aż się połączą. Wmieszaj porzeczki do ciasta.
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Nabierz około 1/4 szklanki ciasta i wrzuć do gorącego oleju. Smaż naleśniki, aż będą chrupiące i lekko zrumienione, 6 do 8 minut z każdej strony. Powtórz z pozostałym ciastem.
Wymieszaj w misce śmietanę, ekstrakt waniliowy i syrop klonowy.
Podawać na naleśnikach z cukinii.