Wtorek Bezglutenowy: Włoska Zupa Weselna
Przepis bezglutenowy wtorek: włoska zupa weselna może zaspokoić pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, seler, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 99 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób klopsiki: spryskaj lekko blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania. W średniej misce do mieszania, połączyć mieloną wołowinę, parmezan, czosnek, pietruszka, bazylia, sól i czarny pieprz. Używając rąk lub drewnianej łyżki, wymieszaj wołowinę, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie rozłożone.
Dodaj jajko i bułkę tartą.
Uszczypnij około dwóch łyżeczek mieszanki klopsików i zwiń w kulki.
Umieścić klopsiki na wysmarowanej blasze do pieczenia. Odstawić blachę do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku (5 1/2 quart) na średnim ogniu, aż będzie gorąca i błyszcząca, ale nie będzie palić.
Dodaj marchew. Gotować, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż marchewka zacznie mięknąć, około trzech minut.
Dodać seler, cebulę, czosnek i sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, około dwóch minut.
Dodać bulion z kurczaka i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Gdy zupa osiągnie wrzenia, dodać klopsiki, jeden po drugim. Po dodaniu połowy klopsików delikatnie wymieszaj zupę drewnianą łyżką.
Dodać pozostałe klopsiki i wymieszać. Pozostawić do gotowania przez pięć minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu (Szukaj sporadycznych delikatnych bąbelków) przez około 20 minut.
Podczas zupy simmers, gotować makaron. Napełnij średni (4 quart) garnek 3/4 pełną wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać 2 łyżeczki soli i makaronu. Wymieszaj makaron drewnianą łyżką przez kilka sekund, aby nie sklejał się. Gotować makaron aż tylko al dente.
Makaron odcedzić i dodać do zupy.
Dodaj szpinak dla niemowląt. Zupę wymieszać drewnianą łyżką. Gotować, aż szpinak zwiędnie i zmięknie, o trzech minutach. Doprawić solą i pieprzem do smaku.