Wtorek bezglutenowy: jak zrobić grzanki
Need a przystawka wegańska? Bezglutenowe wtorek: jak zrobić grzanki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka chleba, czosnek w proszku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie.
Instrukcje
Aby grzanki w piekarniku. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 325 °F.
W małej misce, wymieszać chleb i roztopione masło / olej. Wszystkie kostki chleba powinny być lekko pokryte masłem / olejem.
W razie potrzeby dodaj więcej masła/oleju.
Dodaj suszone zioła, czosnek w proszku i lekką posypkę koszernej soli. Rzucaj. Każda kostka chleba powinna być lekko pokryta ziołami.
Rozłóż kostki na blasze o wymiarach 18x13 cali. Ułóż kostki w jednej warstwie.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Wrzucić kostki i wrócić do piekarnika.
Piec, aż grzanki są chrupiące i złoty brąz, o pięć minut.
Wyjąć grzanki z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Aby grzanki na patelni. Wykonaj krok drugi powyżej.
Rozgrzać jedną łyżeczkę masła lub oleju w średnim (10-calowy) patelnia non-stick na średnim ogniu, aż masło stopi się i bulgotanie lub aż olej się mieni.
Dodać kostki chleba. Tosty, mieszając od czasu do czasu, aż grzanki są tosty.
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia.