Bezglutenowy wtorek: Apple Galette jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, skrobię kukurydzianą, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Pączki Jabłkowe, Wtorek Bezglutenowy: Batoniki Zbożowe Jabłkowo-Wiśniowe, oraz Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Z Pączkami Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do skorupy: w misce robota kuchennego połączyć mąkę z białego ryżu, słodką mąkę ryżową, skrobię z tapioki, cukier granulowany i sól. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Skrobia Z Tapioki
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać masło i skrócić. Pulsuj, aby połączyć, aż nie pozostaną duże kawałki masła lub skracania, a mieszanina przypomina grubą bułkę tartą, około 8 do 10 jednosekundowych impulsów.
Dodaj wodę i uruchom Robot kuchenny, aż mieszanina zbierze się w kulce, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Ciasto wyłożyć na blat z lekko białej mąki ryżowej. Wkleić na okrągło i szczelnie owinąć folią. Chłód dwie godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Aby zmontować Galette: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wyjąć ciasto z lodówki. Pozostaw go na blacie przez 10 minut. Tymczasem w dużej misce wymieszaj plasterki jabłka i skrobię kukurydzianą wraz z drewnianą łyżką. Upewnij się, że wszystkie plastry jabłek są lekko posypane skrobią kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj cukier, sok z cytryny i zmielony cynamon. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
8
Umieścić ciasto na 16,5 x12.5-calowy kawałek pergaminu. Na wierzchu ciasta obficie biała mąka ryżowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego Ryżu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Przesuń pergamin i ciasto na obramowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
10
Stos napełniania do środka skorupy, pozostawiając 3-calową granicę wokół napełniania. Fold granicy ciasta nad nadzieniem jabłkowym; ciasto będzie plisować jak to zrobić. Ciasto nie pokryje całkowicie nadzienia; środek pozostaje odsłonięty. (Zawsze możesz wsunąć rękę pod pergamin i podnieść ją, aby pomóc złożyć ciasto na jabłka.) Obficie posypać cukier granulowany na krawędzi Skórki.