Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów

Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.41 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 244 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz Pumpkin Pie spice, czekolada bez alergenów, wolne od soi stałe skracanie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto Piernikowe Bezglutenowe (Bez Alergenów), Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, oraz Wtorek Bezglutenowy: Jedna Miska Ciasta Czekoladowego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię 9x13 cali nieprzywierającą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
W małej misce, ubij razem mączkę lnianą i gorącą wodę. Odstawić na pięć minut. W średniej misce, ubij razem białą mąkę ryżową, kakao w proszku, skrobia ziemniaczana, przyprawa Pumpkin pie, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i guma ksantanowa. W dużej misce, śmietany razem skracania i cukru, aż gęsta pasta tworzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 CalaDużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać mieszankę mączki lnianej. Krem do lekkiego i puszystego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4
Dodać pół suche składniki.
5
Wymieszać na średnich i niskich prędkościach aż do połączenia. Ciasto będzie grube. Wyłącz mikser.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
7
Wymieszać aż do połączenia, ciasto będzie grube i puszyste, o 20 sekund. Wyłącz mikser.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać pozostałe suche składniki. Włącz mikser.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wymieszać do połączenia. Wyłącz mikser, dodaj pozostałą dynię i roztopioną czekoladę. Włącz mikser. Blend, na średnio-niskie, aż ciasto będzie grube i puszyste, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Piec, aż ciasto jest ustawione (ciasto powinno być aromatyczne, a nie jiggly), około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Wyjąć z piekarnika, umieścić patelnię na stojaku z drutu i pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Podawać z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn