Wtorek Bezglutenowy: Ciasta Lejowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj wtorek bezglutenowy: ciasto lejkowe spróbuj. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 178 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki ryżowej, mąka ryżowa, guma ksantanowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1553 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Mini-Ciasta Kawowe, County Fair Funnel Cakes-możesz zrobić ciastka funnel, tak jak wykupisz, oraz Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce do mieszania, ubij razem białą mąkę ryżową, słodką mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową.
Dodaj mleko, jajka i ekstrakt z wanilii. Odstawić na dziesięć minut. (Rozpocznij podgrzewanie oleju podczas odpoczynku ciasta.)
W głębokiej frytkownicy lub głębokim, ciężkim garnku o czterech calowych bokach, rozgrzej olej do 191° i.
Wlać ciasto do lejka, worka z ciastem wyposażonego w końcówkę #4 lub plastikowej butelki do wyciskania z dużym otworem. Nie przepełniaj. Przykryj otwór lejka i umieść nad frytkownicą. Pozwól, aby ciasto wpłynęło do frytkownicy. Zaczynając od środka oleju, obracaj ciasto, aby utworzyć czterocalowy dysk. Smażyć dysk przez około dwie minuty. Ostrożnie obrócić i smażyć na złoty kolor.
Usuń ciasta lejka i umieść na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło.