Wtorek Bezglutenowy: Chleb Sodowy

Wtorek Bezglutenowy: Chleb Sodowy
Przepis bezglutenowy wtorek: chleb sodowy może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,46 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 772 kalorie, 10g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś gumę ksantanową, sodę oczyszczoną, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 217 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Chleb Z Dyni, Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Babeczki Z Chlebem Bananowym, oraz Bezglutenowy Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 350 °: F. Spryskaj 9-calową patelnię sprężynową nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średniej misce do mieszania, ubij razem białą mąkę ryżową, słodką mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, skrobię ziemniaczaną, kminek, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną i gumę ksantanową. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Nasiona KminkuNasiona Kminku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
W misce miksera stojącego, śmietanę razem masło i cukier granulowany na średniej prędkości, aż powstanie gęsta pasta, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajka, pojedynczo, aż będą lekkie i puszyste, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać połowę suchych składników. Włącz mikser na niską prędkość.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wymieszać do momentu włączenia, około 20 sekund.
7
Dodać połowę maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
8
Wymieszać do całkowitego wymieszania. Powtórzyć z pozostałymi suchymi składnikami i maślanką. Po dodaniu maślanki mieszamy, aż ciasto będzie grube i puszyste, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
9
Dodać rodzynki, wymieszać do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
10
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Pieczemy chleb na złoty kolor, około 80 minut. Tester ciasta włożony do środka chleba powinien wyjść czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Pozostawić chleb do ostygnięcia na patelni przez 10 minut. Odkręć chleb i umieść na drucianym stojaku, aby całkowicie ostygł. Przechowywać na ladzie do dwóch dni lub zamrażać do dwóch miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn