Wstążki z cukinii z fetą i miętą
Wstążki cukinii z Fetanem i miętą mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukinii, ser feta, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Wstążki Z Cukinii Z Miętą, Placki z cukinii z fetą, miętą i Chili, oraz Izraelski Kuskus z makaronem z cukinii feta-mięta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw w kształcie litery Y, pokrój cukinię wzdłuż na bardzo cienkie paski, aż nasiona będą widoczne.
Wrzucić wstążki cukinii z szalotki i dalej 6 składników.
Podawać natychmiast nad rukolą.
Wstążki do squasha z fetą i miętą: Zastąp żółtą squasha cukinią. Postępuj zgodnie z przepisem.
Grillowana cukinia z fetą i miętą: zwiększyć oliwę z oliwek do 1/4 szklanki. Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła.
Pokrój cukinię wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Pędzel z 2 łyżkami. oliwa z oliwek. Grill cukinia, bez pokrywy grilla, 2 do 3 minut z każdej strony lub do miękkości. Postępuj zgodnie z przepisem w kroku Prep: 20 min.; Grill: 6 min.