Wspaniały sos spaghetti do wolnowaru
Wspaniały sos spaghetti do wolnowaru może być właśnie tym sosem, którego szukasz. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,12 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 175 kalorii , 6 g białka i 11 g tłuszczu . 154 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka oliwek, bazylii, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Podobne przepisy obejmują wieprzowinę Kahlua w wolnowarze ze słodkim sosem chili i ananasem , sos pomidorowy w wolnowarze i polędwicę wieprzową w wolnowarze z tymiankowym sosem jabłkowym i listkiem mięty .
Instrukcje
Wymieszaj w wolnowarze zgniecione pomidory, sos pomidorowy, duszone pomidory, 1 szklankę czerwonego wina, zielone oliwki, 4 łyżeczki soli morskiej, bazylię, oregano, paprykę i pieprz cayenne. Ustaw wolnowar na Low.
Podczas gdy kuchenka się rozgrzewa, wlej 3 łyżki oliwy z oliwek na patelnię na średnim ogniu i smaż 3/4 szklanki słodkiej cebuli, aż cebula zacznie mięknąć, około 2 minut; dodaj 1 ząbek czosnku. Smaż mieszankę przez kolejne 3 minuty, zanim dodasz pietruszkę i pieczarki. Zmniejsz ogień i gotuj mieszankę przez około 10 minut. Dodaj brązowy cukier i mieszaj, aż się rozpuści.
Podczas gdy pietruszka i grzyby się gotują, rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu i wmieszaj pozostałą cebulę i kiełbasę. Zrumień kiełbasę, rozdrabniając mięso na okruchy podczas gotowania, około 10 minut; dopraw mieszankę białym pieprzem i kminem.
Wlej 1 szklankę czerwonego wina na patelnię i zeskrob patelnię drewnianą łyżką, aby rozpuścić wszelkie brązowe kawałki smaku w winie. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut; wlej mieszankę kiełbasianą na patelnię z pietruszką i grzybami. Doprowadź do wrzenia na średnio-niskim ogniu, aż wszystkie składniki będą miały czas, aby się ze sobą zapoznać, około 10 minut.
Wlej mieszankę kiełbasianą do wolnowaru.
Gotować na małym ogniu przez 8 godzin lub całą noc.
W razie potrzeby dodaj więcej czerwonego wina lub wody, aby sos nie zgęstniał i nie przypalił się na dnie.