Wołowina Trim Sukiyaki
Wołowina Trim Sukiyaki jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 987 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.59 za porcję. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz resztki wołowiny, cukier, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wołowina Sukiyaki, Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną), oraz Mielona Wołowina Sukiyaki.
Instrukcje
Pokrój skrawki wołowiny na 2-calowe kawałki. Spłucz pod zimną wodą.
Umieścić w dużym rondlu wraz z kośćmi.
Dodaj wodę do przykrycia. Przynieś na wolnym ogniu, odtłuszczając wszelkie szumowiny mięsne, które wydostaną się na powierzchnię. Gdy woda jest czysta, dodaj sake, cebulę, imbir, sos sojowy, sól, mirin i cukier. Dusić, aż kawałki wołowiny będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić przez drobny sitko siatkowe. Wyłóż kawałki wołowiny i odstaw na bok. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu bulionu. Alternatywnie, niech zupa ostygnie i przechowywać w lodówce, aż tłuszcz zestali się na górze, a następnie zeskrobać tłuszcz.
Gdy jest gotowa do podania, podgrzej zupę w dużym rondlu w kuchni lub na płycie grzejnej na środku stołu do serwowania.
Dodać warzywa i dusić do miękkości, 10 do 20 protokół w zależności od warzyw.
Dodaj tofu w ciągu ostatnich pięciu minut gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj makaron udon lub soba, używając czasów gotowania określonych na opakowaniu.
Dodać skrawki wołowiny do podgrzania.
W międzyczasie ubijaj jajka w pojedynczych miseczkach, przyprawiając do smaku sosem sojowym.
Aby służyć, albo zachować bulion gotować na przenośnym kuchence do stołu, lub przynieść garnek do stołu. Diners będzie dip kawałki tłustej wołowiny do ich poszczególnych misek z jajkiem i sosem sojowym, wraz z tofu, warzywa, i makaron.