Wołowina Sukiyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 41g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 8,58 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka selera, zielonej cebuli, makaron shirataki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Wołowina Sukiyaki, Mielona Wołowina Sukiyaki, oraz Wołowina Trim Sukiyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz dashi, sos sojowy, mirin i cukier w misce i odstaw na bok.
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego; gotować i mieszać wołowinę w gorącym oleju, aż nie będzie już różowy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
5
Odcedzić i odstawić.
6
Ciepła 1 łyżka oleju rzepakowego na patelni; gotować i mieszać cebulę, seler, marchew, i grzyby, aż zmiękną, o 4 protokół. Wymieszać w zielonej cebuli, i mieszanka Dashi, makaron, wołowina, i tofu. Przynieś na wolnym ogniu. Podziel gorące sukiyaki na cztery miski i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Dashi
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki