Wołowina i makaron w tajskim sosie orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 45g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.81 za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz olej sezamowy, kremowe masło orzechowe, makaron soba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajska wołowina orzechowa i strąki grochu nad makaronem, Tajski makaron z sosem orzechowym, oraz Tajski Sos Orzechowy Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2
Odcedzić, przenieść do dużej miski i przykryć folią aluminiową lub folią plastikową, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
W międzyczasie, w średnim rondlu, ubić razem składniki sosu, aż dobrze wymieszane i ustawić patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Dodać imbir i czosnek i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6
Dodać paprykę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron Rigatoni
7
Dodać wołowinę i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Dodaj 1 szklankę sosu orzechowego i dusić, aż wołowina jest gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Orzechowy
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
9
Przenieść mieszaninę wołowiny do makaronu i wrzucić do połączenia, a następnie podawać na poszczególnych talerzach zwieńczone orzeszków ziemnych i szalotki. Pozostały sos orzechowy będzie przechowywać w lodówce do 4 dni lub w zamrażarce do 3 miesięcy; rozmrozić całkowicie w lodówce lub kuchence mikrofalowej przez około 3 minut na niskim poziomie przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Orzechowy
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.