Wołowina duszona w Barolo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 6,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 870 kalorii, 104g białka, oraz 42g tłuszczu. Jeśli masz pulchne ząbki czosnku, duże łodygi selera, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Wołowina duszona w Barolo, Wołowina duszona w Barolo, oraz Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie).
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik, ze stojakiem w środku, do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wszystkie powierzchnie pieczenia przyprawiamy 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
3
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Położyć pieczeń w, I Brązowy go z każdej strony na minutę lub dwie, bez ruchu, aż karmelizowane na całym.
5
Wyjąć na talerz.
6
Jeszcze na średnim ogniu, wrzucić pokrojone warzywa i ząbki czosnku, wrzucić do herbu z olejem i rozprowadzić na patelni. Wrzuć rozmaryn, liście szałwii, startą gałkę muszkatołową, pieprz, suszone borowiki i pozostałą łyżeczkę soli i wrzuć wszystko razem. Gotować przez 3 lub 4 protokół, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki mięsa na dnie patelni, tylko do momentu, gdy warzywa zmiękną, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Pieprz
Szałwia Lekarska
Warzywa
Rozmaryn
Gałka Muszkatołowa
Funtów Jeżyn (około
Mięso
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Popchnij warzywa na boki i wróć pieczeń na patelnię, leżąc płasko na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać trzy butelki wina i wszelkie soki mięsne, które zebrano na półmisku. Pieczeń powinna być przynajmniej w połowie zanurzona-w razie potrzeby dodać bulion wołowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Mięso
Wino
9
Przykryj garnek i podgrzewaj, aż wino będzie się gotować na parze, ale nie gotować. Odsunąć patelnię i wstawić do piekarnika. Po 30 minutach obrócić pieczeń tak, aby odsłonięte mięso zanurzone było w duszonym płynie. Dusić w ten sposób, obracając mięso na patelni co 30 minut, przez około 3 godziny, aż do miękkości widlastej. Płyn nie powinien się zagotować & 151; jeśli tak, wlej zimną wodę, aby zatrzymać bulgotanie i obniżyć temperaturę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mięso
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
Garnek
10
Po około 4 i pół godziny sprawdź wołowinę termometrem do mięsa. Gdy jego temperatura wewnętrzna osiągnie 82°-należy go łatwo przebić widelcem-wyjmij patelnię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Patelnia
11
Mięso wyjąć na talerz, z nienaruszonymi kawałkami marchwi i selera, aby służyć jako dekoracja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Mięso
12
Odtłuścić tłuszcz z duszonych soków, podgrzać do wrzenia i zmniejszyć do pikantnej konsystencji, która pokrywa tył łyżki.
13
Wlać przez sito ustawione na czystym pojemniku. Wycisnąć soki z odcedzonych ziół i kawałków warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
14
Wlać dowolne soki z półmiska mięsa, a sos doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. (Jeśli nie zamierzasz podawać od razu, włóż mięso i zarezerwowane warzywa do sosu, aby odpocząć i ostudzić, na kilka godzin lub na noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Warzywa
SOS
Mięso
Sól
15
Aby podawać, pokroić mięso w poprzek (łatwiej, gdy jest chłodne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
16
Wlać płytką warstwę sosu w szerokiej patelni i położyć plastry w, nakładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Podgrzać sos do bulgotania, łyżki go na wołowinę, tak plastry są lekko powlekane. Podnieś je szeroką szpatułką i przesuń na ciepły talerz, wysunięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
18
Marchew i seler rozgrzać w sosie też, jeśli zostały zapisane, i układać na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
SOS
19
Podawać, przechodząc bardziej podgrzewany SOS przy stole.