Wolno prażona słodka cebula z proszkiem "lukrecja"

Wolno prażona słodka cebula z proszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj powolnie prażoną słodką cebulę z proszkiem "lukrecja". Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz blanszowane migdały, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone słodkie ziemniaki i pasternak z chili w proszku, Warkocz słodka lukrecja o smaku cytrusowym, oraz Pieczona kaczka z sosem Lukrecjowo-Merlotowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Obrać zewnętrzne warstwy cebuli, aż każda z nich ma około 3 cale średnicy. Przyciąć końce korzenia, aby cebula stała pionowo. Ułożyć cebulę na dużej blasze do pieczenia i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Piec około 4 godzin, aż częściowo zmiękną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Zdjąć folię i piec cebulę w górnej trzeciej części piekarnika przez 2 godziny dłużej, obracając je od czasu do czasu, aż będą bardzo miękkie i bogato rumiane na zewnątrz. Jeśli cebula zacznie wyskakiwać ze skórek, wepchnij je z powrotem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
W międzyczasie rozłóż posiekane oliwki na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa O Dużej Mocy przez 12 minut, aż oliwki są odwodnione, ale nadal pulchne; przenieść do robota kuchennego i pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Przenieść oliwki do średniej miski i wytrzeć Robot kuchenny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Pulse migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone; przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i wrzucić z cukrem demerara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DemeraraCukier Demerara
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Piec w tym samym piekarniku co cebula przez około 6 minut, mieszając kilka razy, aż złoty i tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Ochłoń.
10
Dodać migdały do oliwek i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
11
W rondlu doprowadzić demiglace do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
12
Przełożyć do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Dodać olej i ocet i dobrze wymieszać. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
14
Za pomocą ząbkowanego noża odetnij górną czwartą każdej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
15
Cebulę przełożyć na talerze. Łyżka vinaigrette na górze i udekorować mieszanką migdałowo-oliwkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
16
Serwuj od razu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn