Wolno gotowane ziemniaki z masłem i tymiankiem
Wolno gotowane ziemniaki z masłem i tymiankiem to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 289 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką koszerną sól, ziarna pieprzu, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wolno gotowana jagnięcina z cebulą i tymiankiem, Wolno Gotowany Kurczak Morelowo-Tymiankowy (Redux), oraz Wolno Gotowane Ziemniaki Ranczo.
Instrukcje
Wyłóż spód wolnowaru boczkiem i wrzuć połowę tymianku na wierzch. Na wierzch z ziemniakami, solą, liśćmi laurowymi i ziarnami pieprzu.
Ziemniaki polać bulionem z kurczaka i dodać wodę, aby przykryć ziemniaki. Posyp pozostały tymianek i masło na wierzchu. Przykryj i gotuj na wysokim poziomie przez 5 do 6 godzin lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie na widelcu.
Wyrzuć liście laurowe i ziarna pieprzu. Kadzi do dużych płytkich misek i doprawić solą i pieprzem, do smaku.