Wolne Żeberka
Slow Cooker krótkie żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 713 kalorii, 26g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, wody, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wolne Żeberka, Slow-Cooker BBQ krótkie żeberka, oraz Wolno-Cooker Saucy Short Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Żeberka brązowe w partiach ze wszystkich stron; przenoszą się do 4 - lub 5-qt. powolna kuchenka.
Do żeberek dodać marchew, bulion, tymianek i liść laurowy.
Dodaj cebulę do tej samej patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 8-9 minut lub do miękkości.
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy; gotować 1 minutę dłużej. Wymieszać z winem. Doprowadzić do wrzenia; gotować 8-10 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj do powolnej kuchenki. Gotować, pod przykryciem, na niskich 6-8 godzin lub do miękkości mięsa.
Usuń wołowinę i warzywa; utrzymuj ciepło.
Przełożyć soki do gotowania na mały rondel; odtłuścić tłuszcz. Odrzuć tymianek i liść laurowy. Doprowadzić soki do wrzenia.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo mieszaj do patelni. Powrót do wrzenia; gotować i mieszać 1-2 minut lub aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podajemy żeberka i warzywa z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc