Wołowina Stroganow
Wołowina Stroganov może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 24g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka bulionu wołowego, oliwa z oliwek, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina Stroganow, Wołowina Stroganow, oraz Shiitake Beef Stroganov.
Instrukcje
Rozpuścić 1 1/2 łyżki masła w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu i ubić w mące, a następnie ugotować zasmażkę, stale ubijając, 2 minuty.
Dodać bulion w wolnym strumieniu, stale ubijając i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 3 minuty.
Wołowinę osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżka masła z 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi. Podsmażyć wołowinę w dwóch partiach, obracając raz, aż zbrązowieje z obu stron, ale nadal różowy wewnątrz, o 1 minutę.
Przełożyć na talerz łyżką szczelinową.
Rozgrzać pozostałą łyżkę masła z pozostałą łyżką oleju w tej samej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté szalotka, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Dodać grzyby i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje i grzyby są rumiane, około 8 do 10 minut. Powrót mięsa z sokami na patelnię i wymieszać, aby połączyć, a następnie przenieść na talerz.
Podgrzać sos na małym ogniu (nie gotować), a następnie ubić śmietaną, musztardą, koperkiem, solą i pieprzem.
Polać wołowiną sosem i podawać natychmiast.