Wołowina Masala z imbirem i liściem Curry jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1256 kalorii, 58g białka, oraz 103g tłuszczu. Na 10,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka mielonego pieprzu, kawałek laski cynamonu, olej kokosowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Imbir i liść Curry Rasam, Wycięcia Z Liści Imbiru, oraz Kremowe Risotto z kminkiem i liściem Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby proszek masala: zmiel liście laurowe, cynamon, kardamon, goździki, nasiona kopru włoskiego i ziarna pieprzu w młynku do przypraw, aż mieszanina stanie się drobnym proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
Kurkuma
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodać wodę do przykrycia (około 1 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż wołowina jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodać sól. Wymieszać i nadal gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie prawie sucha ,ale nie pozwól jej spalić (dodaj trochę więcej wody, jeśli to konieczne). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pękać. Natychmiast dodać pozostałą 1 szklankę posiekanej cebuli i mieszać na średnim ogniu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
7
Dodać liście curry i gotować do brązowego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
8
Wymieszaj mieszaninę wołowiny, czarny pieprz i sok z cytryny. Gotować, aż ładnie rumiane i ogrzane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.