Wiśniowy drobiazg z Amaretto
Wiśniowy drobiazg z Amaretto może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli, śmietany, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Dynia Klon Amaretto Drobiazg, Tarta Wiśniowo-Amaretto, oraz Tarta Wiśniowa Amaretto.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Odstawić.
Podgrzać mleko na średnim ogniu w średnim, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę mleka na patelnię, i gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje (około 8 minut), stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 25 minut lub aż mieszanina jaj osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z kwaśną śmietaną i wanilią.
Połącz sok pomarańczowy i amaretto. Podziel ladyfingers na pół wzdłuż. Ułóż 10 połówek ladyfinger, płaskich boków do góry, w jednej warstwie na dnie 2-quart souffl dish.
Pędzel 2 łyżki mieszanki soku pomarańczowego nad ladyfingers w naczyniu.
Rozłóż około 1 filiżanki ciasta napełniania równomiernie na ladyfingers.
Rozprowadzić około 1 szklanki mieszanki kremu nad nadzieniem ciasto.
Pędzel 10 połówek ladyfinger z 2 łyżkami mieszanki soku pomarańczowego i danie linii z połówek ladyfinger stojąc w pozycji pionowej. Ułóż 10 połówek ladyfinger na mieszaninie kremu i zmiażdż pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego.
Rozłóż pozostałe nadzienie ciasto nad ladyfingers.
Pozostałą mieszaninę kremu rozprowadzić na cieście. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin.