Wiosenne Sauté Warzywne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wiosennego smażenia warzyw. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 181 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.72 za porcję. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, karczochy dla dzieci, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wiosenne Sauté Warzywne, Wiosenne Sauté Warzywne, oraz Wiosenne Sauté Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikiem kuchennym. Filla średnia miska z wodą; dodać sok z cytryny.Jeśli używasz karczochów dziecięcych, pracując jeden raz, odetnij twarde zewnętrzne liście, aż pozostaną tylkale-żółte liście.
Cut 1/2 " off tops; przyciąć łodygi. Połówki karczochów wzdłuż, ifdesired, a następnie usunąć dławik łyżką.
Umieść w wodzie cytrynowej. Jeśli użyje się karczochów Globe, usuń łodygi i wszystkiepozostaje. Zeskrobać Dławiki łyżką; serce karczocha pokroić na 4 ćwiartki i dodać do wody cytrynowej.
Gotuj fasolę fava w dużym garnku z gotowanymsolonej wody, aż będzie miękka, o 2minutes. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść do objętości lodowatej wody; ostudzić. Skórki obrać i usunąć; przełożyć do przygotowanej blachy do pieczenia (jeśli używasz edamame, gotuj tylko przez 1 minutę; nie wymaga peelingu). Powtórz proces gotowania ze szparagami i karczochami, przywracając wodę do wrzenia między partiami i schładzając w wodzie z lodem przed przeniesieniem do przygotowanej blachy do pieczenia, 3-4 minuty dla szparagów i 5-6 minut dla karczochów (1-2 minuty, jeśli są zamrożone).
Podgrzać 2 łyżki oleju i masła w dużej łyżce na średnim ogniu; dodać cebulę andsauté, aż przezroczyste, o 5 protokół.Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Addvegetables i gotować, mieszając od czasu do czasu, Tylko do ogrzania przez, o 5 protokół.Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem morelemon, w razie potrzeby.
Warzywa przełożyć do miski.
Skropić olejem; dekorować miętą i skórką.