Wiosenna Tarta Szparagowa
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 343 kalorie, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta ze szparagami i dymką, Tarta Dymka, oraz Wiosenna Tarta Morelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Lekko mąkę powierzchnię roboczą i rozwałkować ciasto francuskie do 9-na 12-calowy nawet prostokąt.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Połącz mascarpone, 1 1/4 łyżeczki soli, mąkę, jajko i skórkę cytrynową, a następnie złóż szczypiorek i estragon.
Rozłóż na cieście francuskim, pozostawiając granicę 3/4 cala. Wykonuj małe cięcia wokół granicy około 1 cala od siebie za pomocą końcówki noża do parkowania.
Do miski wrzucić szparagi z oliwą z oliwek.
Ułóż połowę szparagów w schludnym rzędzie na powierzchni tarty, aby końcówki stykały się z krawędzią. Zrób to samo w przeciwnym kierunku z pozostałymi szparagami. Doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i odrobiną pieprzu.
Piec, aż granica tarty będzie głęboki złoty i dmuchany, a wierzch jest lekko nakrapiany złoty brąz, około 25 minut.
Ostudzić przez 5 do 10 minut i podawać.
Podawać z lekko ubraną zielenią.