Wilgotne ciasto kawowe z żurawiną
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Moist Cranberry Coffee Cake. Jedna porcja zawiera 360 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 56 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, sosu żurawinowego z całych jagód, soli i mąki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt dobrą ocenę łyżką wynoszącą 19% . Podobne przepisy obejmują wilgotne i marmurkowe ciasto kawowe , wilgotne ciasto kawowe z kwaśną śmietaną oraz pyszne i wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z ekstraktem migdałowym.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę ze śmietaną.
Rozłóż połowę ciasta na natłuszczonej blaszce o średnicy 10 cali. miska rurowa; posmaruj połową sosu żurawinowego. Powtórz warstwy.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce wymieszaj składniki glazury na gładką masę; polej ciasto kawowe.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto kawowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.