Wietnamskie Grillowane Wędzone Kotlety Wieprzowe Miski Ryżowe
Wietnamskie grillowane wędzone kotlety wieprzowe miski ryżowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 515 kalorii, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, marchewkę, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlet Schabowy Wędzony, Kotlet Schabowy Wędzony, oraz Kotlet Schabowy Wędzony & Zapiekanka Z Kiszonej Kapusty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać ocet ryżowy i 1 łyżkę cukru, aż cukier się rozpuści.
Dodać startą marchewkę i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i rezerwą.
W małym rondelku wymieszać pozostały cukier i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół. Wyłączyć ogień i dodać sos rybny, czosnek, Skórka z limonki i sok i szczypta lub 2 płatków czerwonej papryki. Łyżka z 1/4 szklanki sosu do baste kotlety wieprzowe i rezerwy resztę służyć z miski ryżu.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu lub duży żeliwny grill na średnim ogniu.
Wymieszać 1/4 szklanki sosu i oleju i szczotkować obficie na całym kotlety wieprzowe.
Umieść kotlety wieprzowe na grillu i gotuj, aż wieprzowina zostanie rozgrzana i zwęglona z obu stron, w sumie około 5 minut. Kotlety wieprzowe mogą przykleić się trochę do grilla , ale to jest w porządku-wystarczy użyć pary szczypiec, aby delikatnie odciągnąć w razie potrzeby.
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 5 minut.
Każdą wieprzowinę odetnij od kości i cienko pokrój na ziarno.
Aby służyć, podzielić ryż między 4 duże miski. Wrzucić marchewki z kolendry. Na wierzchu każdej miski kilka plasterków wieprzowiny, podzielić sałatkę z marchwi między miski i góry z resztą sosu. Wymieszać, aby połączyć i podawać.