Wietnamskie Grillowane Wędzone Kotlety Wieprzowe Miski Ryżowe

Wietnamskie Grillowane Wędzone Kotlety Wieprzowe Miski Ryżowe
Wietnamskie grillowane wędzone kotlety wieprzowe miski ryżowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 515 kalorii, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, marchewkę, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlet Schabowy Wędzony, Kotlet Schabowy Wędzony, oraz Kotlet Schabowy Wędzony & Zapiekanka Z Kiszonej Kapusty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać ocet ryżowy i 1 łyżkę cukru, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Dodać startą marchewkę i wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i rezerwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
W małym rondelku wymieszać pozostały cukier i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół. Wyłączyć ogień i dodać sos rybny, czosnek, Skórka z limonki i sok i szczypta lub 2 płatków czerwonej papryki. Łyżka z 1/4 szklanki sosu do baste kotlety wieprzowe i rezerwy resztę służyć z miski ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos RybnySos Rybny
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu lub duży żeliwny grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Wymieszać 1/4 szklanki sosu i oleju i szczotkować obficie na całym kotlety wieprzowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Umieść kotlety wieprzowe na grillu i gotuj, aż wieprzowina zostanie rozgrzana i zwęglona z obu stron, w sumie około 5 minut. Kotlety wieprzowe mogą przykleić się trochę do grilla , ale to jest w porządku-wystarczy użyć pary szczypiec, aby delikatnie odciągnąć w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Każdą wieprzowinę odetnij od kości i cienko pokrój na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
9
Aby służyć, podzielić ryż między 4 duże miski. Wrzucić marchewki z kolendry. Na wierzchu każdej miski kilka plasterków wieprzowiny, podzielić sałatkę z marchwi między miski i góry z resztą sosu. Wymieszać, aby połączyć i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn