Wietnamski Stir-Fry

Wietnamski Stir-Fry
Wietnamski Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką sos rybny, mielony pieprz, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Stek Sezamowy Stir Fry.

Instrukcje

1
Wymieszać oliwę z oliwek, 4 ząbki czosnku, imbir, sos rybny, sos sojowy i olej sezamowy w misce i wlać do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać końcówkę polędwicy wołowej, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Stek PorterhouseStek Porterhouse
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Wyjmij końcówkę polędwicy wołowej z marynaty i strząśnij nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Stek PorterhouseStek Porterhouse
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszać z wołowiną. Gotować i mieszać, aż wołowina jest równomiernie rumiane, a nie Różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Wołowinę ułożyć na talerzu i odstawić. Zmniejszyć ciepło do medium, dodając więcej oleju roślinnego na patelni w razie potrzeby. Wymieszać w 2 ząbki czosnku, zielona cebula, i cebula; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszaj z zieloną fasolką, bulionem wołowym, sokiem z limonki, bazylią, miętą, płatkami czerwonej papryki i pieprzem. Powrót polędwicy wołowej na patelni i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia i wrzucić kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos rybnysos rybny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1inchświeży korzeń imbiru, mielonyświeży korzeń imbiru, mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola szparagowa pełna, częściowo rozmrożona, mrożonafasola szparagowa pełna, częściowo rozmrożona, mrożona3zielona cebula, pokrojona na 2 cale kawałkizielona cebula, pokrojona na 2 cale kawałki1(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy o obniżonej zawartości sodubulion wołowy o obniżonej zawartości sodu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1Dużecebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1szczyptapłatki czerwonej papryki, lub do smakupłatki czerwonej papryki, lub do smaku1dashszklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona907Orzechy dowolne (posiekane)końcówka polędwicy, cienko pokrojonakońcówka polędwicy, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża tajska bazyliaposiekana świeża tajska bazylia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn