Wietnamska Zupa Z Makaronem Wołowym
Przepis Wietnamski zupa z makaronem wołowym może zaspokoić Wietnamski pragnienie w okolicy 1 godzina i 8 minut. Ten przepis służy 55 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 32 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, kij cynamonowy, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią, dobrze wietnamska / japońska, Wietnamski Pho: Zupa Z Makaronem Wołowym, oraz Pho (wietnamska zupa wołowa z makaronem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zamykanej plastikowej torbie, połączyć plastry wołowiny, 1 Tbs. oleju, 1 1/2 łyżeczki. z sosem rybnym i solą. Uszczelnij torebkę i wmasuj dłońmi, aby równomiernie rozprowadzić marynatę. Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut lub przechowywać w lodówce do nocy.Ugotuj makaron
W dużym rondlu na średnim ogniu połącz bulion, imbir, kolendrę, cynamon i pozostałe 2 łyżeczki. sos rybny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj wermiszel ryżowy i gotuj do miękkości, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzić, spłukać pod bieżącą zimną wodą i równomiernie podzielić między miski.Dokończ zupę
Na patelni na dużym ogniu, ogrzać Pozostałe 1 Tbs. olej.
Dodaj wołowinę i gotuj, często mieszając, aż do smażenia z obu stron, w sumie około 4 minut.
Przenieść na talerz.Przecedzić bulion przez sito o drobnych oczkach, a następnie powrócić bulion do rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj kiełki fasoli, bazylia i wołowina i gotować tylko do kiełków fasoli zaczynają więdnąć, o 3 protokół. Kadzi na wermiszel i podawać natychmiast. Podaj kliny limonki przy stole, aby wycisnąć zupę.
Służy 4.Adaptacja serialu Williams-Sonoma Food Made Fast, Soup, autorstwa Georgeanne Brennan (Oxmoor House, 2006).
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów