Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem

Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem
Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 301 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mieloną kurkumę, olej canolan, jalapeno i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem, Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą, oraz Wietnamska Kurkuma z makaronem ryżowym, koperkiem i Nuoc Cham dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć cukier i sok z limonki i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj sos rybny i jalapeno. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3
Trim szalotki i pokroić je na 2-calowe kawałki długości. Ćwiartować białe i jasnozielone kawałki wzdłuż; pozostawić ciemnozielone kawałki w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
4
Koper pokroić na 2-calowe kawałki (powinieneś mieć około 1/2 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5
Osusz rybę ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Posypać imbir, kurkuma, 1/4 łyżeczki. sól i kilka mielonych pieprzu na całym filecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj tilapia i gotować, przewracając raz, aż po prostu firmy i nieprzezroczyste w środku najgrubszej części, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
9
Tilapię przełożyć na dwa talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
10
Dodaj szalotki na patelni i gotować, często mieszając, aż po prostu zaczną więdnąć, o 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodać koperek i nadal gotować, aż lekko zwiędnie, o 15 sekund więcej. Ułóż szalotki i koperek na tilapii i podawaj sos z boku na mżawkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TilapiaTilapia
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
12
Propozycje Serwowania
13
Podawać z
14
Smażony Bok Choy z czosnkiem, imbirem i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Bok ChoyBok Choy
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1
Kalorie
1
310, tłuszcz
2
10, Kalorie Tłuszczowe
1
90, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
36, Tłuszcz Jednonienasycony
4
6, węglowodany
5
1630, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
19, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn