Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem
Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 301 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mieloną kurkumę, olej canolan, jalapeno i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem, Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą, oraz Wietnamska Kurkuma z makaronem ryżowym, koperkiem i Nuoc Cham dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć cukier i sok z limonki i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Dodaj sos rybny i jalapeno. Odstawić.
Trim szalotki i pokroić je na 2-calowe kawałki długości. Ćwiartować białe i jasnozielone kawałki wzdłuż; pozostawić ciemnozielone kawałki w całości.
Koper pokroić na 2-calowe kawałki (powinieneś mieć około 1/2 szklanki).
Osusz rybę ręcznikiem papierowym.
Posypać imbir, kurkuma, 1/4 łyżeczki. sól i kilka mielonych pieprzu na całym filecie.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tilapia i gotować, przewracając raz, aż po prostu firmy i nieprzezroczyste w środku najgrubszej części, o 4 minut w sumie.
Tilapię przełożyć na dwa talerze.
Dodaj szalotki na patelni i gotować, często mieszając, aż po prostu zaczną więdnąć, o 45 sekund.
Dodać koperek i nadal gotować, aż lekko zwiędnie, o 15 sekund więcej. Ułóż szalotki i koperek na tilapii i podawaj sos z boku na mżawkę.
Smażony Bok Choy z czosnkiem, imbirem i szalotki.
36, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
19, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.