Wietnamska Kanapka Z Kurczakiem (Banh Mi)

Wietnamska Kanapka Z Kurczakiem (Banh Mi)
Wietnamska kanapka z kurczakiem (Banh Mi) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 358 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałązek kolendry, daikon, jalapeños i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamska Kanapka Banh Mi, Banh Mi (kanapka w stylu wietnamskim), oraz Wietnamska Kanapka Z Wieprzowiną (Banh Mi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozdrobnić daikon i marchew w robocie kuchennym wyposażonym w średni dysk rozdrabniający. Wymieszać ocet, cukier i 1/2 łyżeczki soli i wymieszać z rozdrobnionymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OcetOcet
MarchewMarchew
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Niech slaw stać, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
4
Tymczasem, bagietka ciepła na stojaku w piekarniku, aż chrupiący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Odciąć i wyrzucić okrągłe końce, a następnie podzielić bagietkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
6
Wymieszać olej, sos rybny i sos sojowy i szczotkować na ściętych bokach chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sos SojowySos Sojowy
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Rozłóż wątróbkę na dolnej warstwie chleba i top z chiles, cebula, i cilantro.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątróbkaWątróbka
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
CebulaCebula
8
Osusz slaw w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
9
Ułóż kurczaka, sałatę i sałatę na kolendrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
SałataSałata
10
Wierzchnią warstwę chleba rozprowadzić z majonezem i kanapkę pokroić w poprzek na czwarte części.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn