Wieprzowina Teriyaki
Jeśli chcesz dodać więcej Japoński przepisy do swojej kolekcji, wieprzowina Teriyaki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 358 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki sosu teriyaki, ryżu, mąki i polędwicy wieprzowej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Z łyżką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Teriyaki Wieprzowina, Teriyaki Wieprzowina, oraz Teriyaki Wieprzowina Piłka.
Instrukcje
W małej misce połącz mieszankę sosu teriyaki i wodę do rozpuszczenia; odstawić.
Umieść mąkę w dużej zamykanej plastikowej torbie; dodaj wieprzowinę i wstrząśnij, aby pokryć.
Na dużej patelni zrumienić wieprzowinę z obu stron na oleju, aż soki będą klarowne.
Dodaj sos teriyaki. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do lekkiego zgęstnienia.