Wieprzowina Po Jukatekańsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny w stylu Yucatecan. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 367 kalorii, 62g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz nasiona kminku, ziele angielskie, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Yucatecan-Style Grillowane Mahi-Mahi, Yucatecan-style grillowane Mahi-mahi, oraz Sałatka Ryżowa Z Jukatekanu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w dużej misce i natrzeć 1 łyżeczką soli i 2 łyżkami soku.
Tosty pieprz, kminek i ziele angielskie razem, a następnie lekko ostudzić.
Przenieść do młynka wraz z nasionami annatto i zmielić na proszek.
Przełożyć do małej miski.
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z pozostałych 1 1/2 łyżeczki soli za pomocą boku dużego ciężkiego noża.
Dodać do zmielonych przypraw wraz z oregano i pozostałe 6 łyżek soku i wymieszać, aby pasty.
Wrzucić wieprzowinę z pastą do płaszcza dobrze.
Dodać cebulę i wrzucić do połączenia.
Trzymając oba końce liścia bananowca, przeciągnij liść nad palnikiem na umiarkowanie wysokim ogniu powoli, aż zmieni kolor lekko i stanie się bardziej błyszczący, a następnie odwróć się i tost z drugiej strony. Pozostałe liście bananowca tostować w ten sam sposób.
Linia do pieczenia patelni z liśćmi, lśniącymi bokami w dół, układając 1 liść wzdłuż i 2 liście w poprzek, pozwalając nadmiar zwisać po bokach. Trim zwis do około 8 cali ze wszystkich stron.
Przenieść mieszaninę wieprzową do liści bananowca, a następnie złożyć zwis liści na wieprzowinę, aby całkowicie zamknąć. Przykryć patelnię szczelnie folią i schłodzić, co najmniej 6 godzin.
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji, a następnie umieść patelnię z wieprzowiną w piekarniku i podgrzej do 204° (aby delikatnie schłodzić wieprzowinę).
Gdy piekarnik osiągnie 204°, piec, aż wieprzowina jest bardzo delikatna, 2 1/4 do 2 3/4 godzin.
Wyrzucić folię i otworzyć liście bananowca, a następnie podawać wieprzowinę z salsą i tortillami.
* Zamiast soku z pomarańczy sewilskiej (gorzkiej) można użyć 1/4 szklanki świeżego zwykłego soku pomarańczowego plus 1/4 szklanki świeżego soku z limonki, wymieszanego razem.* Wieprzowina w liściach bananowca (nie pieczona) może być schłodzona do 1 dnia.