Wieprzowina Indyjska z Raitą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać indyjskiej przyprawy wieprzowiny z Raitan spróbować. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, grecki jogurt, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak po indyjsku z Raitą, Wieprzowina Indyjska w sosie pomidorowym, oraz Wieprzowina Indyjska w sosie pomidorowym.
Instrukcje
Połącz nasiona kolendry, nasiona kminku, nasiona kopru włoskiego, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu w młynku do przypraw i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Posmaruj polędwicą wieprzową olejem rzepakowym. Rub mieszanką przypraw.
Umieść wieprzowinę na stojaku do pieczenia na patelni; odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 42
Pieczeń wieprzowa w temperaturze 425 przez 15 minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 14
Odstawić na 5 minut; pokroić. Wyciśnij wilgoć z ogórka.
Połącz ogórek, jogurt, skórkę cytryny, 1/4 łyżeczki soli, zmielony czerwony pieprz i mielony czosnek.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.