Wieprzowina Grejpfrut Stir-Fry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażyć grejpfruta wieprzowego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 6G tłuszczu i w sumie 334 kalorii. Jeśli masz pod ręką olej canolan, grejpfrut, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowy Pudding Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Z łyżką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażyć wołowinę i kapustę, Smażony kurczak i brokuły, oraz Smażyć wołowinę i brokuły dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, koncentrat soku grejpfrutowego, wodę, sos sojowy, miód i imbir; odstawić. Na patelni lub woku smaż cukinię i czerwoną paprykę na oleju na średnim ogniu przez 3-4 minuty lub do miękkości.
Dodaj połowę wieprzowiny; smażyć przez 4 minuty lub do momentu, gdy przestanie być różowy.
Usuń i utrzymuj ciepło. Powtórz z pozostałą wieprzowiną.
Dodaj sos na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Włóż wieprzowinę i warzywa na patelnię; mieszaj, aż się pokryje. Delikatnie dodaj grejpfruta.
W razie potrzeby podawaj na ryżu.