Wieprzowina Gaio Mazio, starożytna z czasów Giulio Cesare
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj wieprzowinę Gaio Mazio, starożytną z czasów Giulio Cesare. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 587 kalorii, 31 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 3,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Jeśli masz pod ręką sproszkowane nasiona lubczyku, mąkę, garum i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują pieczeń wieprzową w porze żniw, sałatkę z wieprzowiną i fasolą w porze letniej oraz Starożytny marynarz.
Instrukcje
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, dodaj mięso, jabłko i por.
Gotuj przez 5 minut, często obracając mięso.
Dodaj tyle czerwonego wina, aby przykryło wieprzowinę. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu. Po 2 godzinach dodać miód, ocet, czarny pieprz, garum i przyprawy.
Gotuj na tym samym małym ogniu przez kolejne 2 lub 3 godziny, od czasu do czasu mieszając.