Wieprzowina duszona z cytryną i szałwią
Duszona wieprzowina z cytryną i szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz świeżo zmielony pieprz, liście szałwii, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety schabowe duszone z szałwią, Polędwica wieprzowa duszona z pomidorami, białą fasolą i szałwią, oraz Kotlety Wieprzowe Z Szałwii Cytrynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wieprzowinę opłukać i osuszyć. W małej misce wymieszać mąkę, sól i pieprz; posypać mieszaninę wieprzowiną.
Wlać olej na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; dodać wieprzowinę i dobrze brązową ze wszystkich stron, około 15 minut.
Przełożyć wieprzowinę i dowolne soki do powolnej kuchenki (co najmniej 5 qt.).
Niech pan lekko ostygnie, następnie dodać czosnek i szałwię i mieszać na średnim ogniu, aż czosnek zmieni kolor na złoty, o 1 minutę.
Dodaj do powolnej kuchenki, wraz z mlekiem i skórką z cytryny.
Przykryć i gotować na wysokiej, aż wieprzowina będzie miękka po przekłuciu i sos jest złoty brąz i zmniejszona o około połowę, 7 do 8 godzin; o 3 godziny przed wieprzowina jest zrobione, odkryć crock niech soki Pan zmniejszyć i zagęścić.
Wieprzowinę przełożyć na obraną deskę i pokroić w plasterki.
Podawać mięso z sosem na boku.