Wieprzowina duszona w ciemnym sosie sojowym

Wieprzowina duszona w ciemnym sosie sojowym
Wieprzowina duszona w ciemnym sosie sojowym może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 289 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion kolendry, sos sojowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.

Instrukcje

1
Drobno zmielić nasiona kolendry w młynku. W małej misce wymieszać zmieloną kolendrę i 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Grubo przecier szalotki i czosnek w mini procesor, skrobanie w dół strony od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Rozgrzać olej w szerokim ciężkim garnku 6-do 7-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie gotować purée z szalotki z laską cynamonu, mieszając od czasu do czasu i skrobając wszelkie brązowe kawałki, aż będą blado złote, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać mieszankę kolendry, puree sojowe SOS, cukier, i goździki i gotować, mieszając, 2 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej, następnie dodać wieprzowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wieprzowina nie będzie już różowa Na zewnątrz, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
5
Dodaj sos sojowy i pozostałe 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, aż mięso będzie miękkie, 1 1/2 do 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
W międzyczasie blanszować pędy bambusa w dużym rondlu z wrzącą wodą 1 minutę, a następnie dobrze osuszyć w durszlaku. Pędy bambusa wymieszać z dusz wieprzowych i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 15 protokół. (Płyn należy zmniejszyć do około 2 filiżanek. W razie potrzeby przenieść wieprzowinę i pędy bambusa za pomocą łyżki szczelinowej do miski i zagotować płyn w celu zmniejszenia, a następnie wymieszać wieprzowinę i pędy bambusa.) Wyrzucić cynamon i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawSos
Magazyn