Wieloziarnisty Chleb Miodowy

Wieloziarnisty Chleb Miodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj wieloziarnistego chleba miodowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 43 grosze za porcję. Mieszanka płatków zbożowych z otrębów pszennych, sól, zwykły owies i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chleb wieloziarnisty z masłem miodowym, Noc Miodowo-Migdałowe Płatki Wieloziarniste, oraz Chleb Wieloziarnisty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić miód i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać 7 szklanek mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, a następne 4 Składniki (mąka pełnoziarnista przez sól) do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby utworzyć sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie się kleiło).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
SólSól
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 15 x 8 cali na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
5
Zwinąć każdy prostokąt szczelnie, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Umieścić rolki, szew boki w dół, w 2 (9 x 5 cali) Patelnie Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
7
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Odkryć ciasto; piec w 350 przez 40 minut lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia64
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn