Wieloziarnisty Chleb Miodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj wieloziarnistego chleba miodowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 43 grosze za porcję. Mieszanka płatków zbożowych z otrębów pszennych, sól, zwykły owies i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chleb wieloziarnisty z masłem miodowym, Noc Miodowo-Migdałowe Płatki Wieloziarniste, oraz Chleb Wieloziarnisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić miód i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 7 szklanek mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, a następne 4 Składniki (mąka pełnoziarnista przez sól) do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby utworzyć sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie się kleiło).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 15 x 8 cali na mące.
Zwinąć każdy prostokąt szczelnie, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieścić rolki, szew boki w dół, w 2 (9 x 5 cali) Patelnie Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryć ciasto; piec w 350 przez 40 minut lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.