Wielkanocna Zupa Marchewkowa

Wielkanocna Zupa Marchewkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Wielkanocnej zupy marchewkowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pieprz, cebula, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, Urocze babeczki marchewkowe na Wielkanoc, oraz Babeczki z ciasta marchewkowego na Wielkanoc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 do 6 protokół. Wymieszać z marchewką, bulionem, imbirem, 1 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Ostudzić co najmniej 10 minut.Używając blendera, puree zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć do garnka i przewiń na średnim ogniu.W międzyczasie, ubij śmietanę w małej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Wchodzisz w pozostałej soli i koperku. Zupę podzielić na poszczególne miski i polać kremem koperkowym.Wskazówka: szczelnie owinąć resztki imbiru w plastik i przechowywać w zamrażarce, gdzie może trwać do miesiąca. Nie trzeba rozmrażać; można pokroić lub zetrzeć mrożony imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
KoperKoper
(duża Tuba)(duża Tuba)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn