Wielkanocna Zupa Marchewkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Wielkanocnej zupy marchewkowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pieprz, cebula, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, Urocze babeczki marchewkowe na Wielkanoc, oraz Babeczki z ciasta marchewkowego na Wielkanoc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 do 6 protokół. Wymieszać z marchewką, bulionem, imbirem, 1 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są miękkie, o 20 protokół.
Ostudzić co najmniej 10 minut.Używając blendera, puree zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć do garnka i przewiń na średnim ogniu.W międzyczasie, ubij śmietanę w małej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Wchodzisz w pozostałej soli i koperku. Zupę podzielić na poszczególne miski i polać kremem koperkowym.Wskazówka: szczelnie owinąć resztki imbiru w plastik i przechowywać w zamrażarce, gdzie może trwać do miesiąca. Nie trzeba rozmrażać; można pokroić lub zetrzeć mrożony imbir.