Wielkanocna Zupa Marchewkowa

Wielkanocna Zupa Marchewkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Wielkanocnej zupy marchewkowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pieprz, cebula, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, Urocze babeczki marchewkowe na Wielkanoc, oraz Babeczki z ciasta marchewkowego na Wielkanoc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 do 6 protokół. Wymieszać z marchewką, bulionem, imbirem, 1 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Ostudzić co najmniej 10 minut.Używając blendera, puree zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć do garnka i przewiń na średnim ogniu.W międzyczasie, ubij śmietanę w małej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Wchodzisz w pozostałej soli i koperku. Zupę podzielić na poszczególne miski i polać kremem koperkowym.Wskazówka: szczelnie owinąć resztki imbiru w plastik i przechowywać w zamrażarce, gdzie może trwać do miesiąca. Nie trzeba rozmrażać; można pokroić lub zetrzeć mrożony imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn