Wielkanocna Zupa Marchewkowa

Wielkanocna Zupa Marchewkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Wielkanocnej zupy marchewkowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pieprz, cebula, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, Urocze babeczki marchewkowe na Wielkanoc, oraz Babeczki z ciasta marchewkowego na Wielkanoc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 do 6 protokół. Wymieszać z marchewką, bulionem, imbirem, 1 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Ostudzić co najmniej 10 minut.Używając blendera, puree zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć do garnka i przewiń na średnim ogniu.W międzyczasie, ubij śmietanę w małej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Wchodzisz w pozostałej soli i koperku. Zupę podzielić na poszczególne miski i polać kremem koperkowym.Wskazówka: szczelnie owinąć resztki imbiru w plastik i przechowywać w zamrażarce, gdzie może trwać do miesiąca. Nie trzeba rozmrażać; można pokroić lub zetrzeć mrożony imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn