Wiejskie bochenki szałwiowe
Country Sage Loaves trwa około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 43 kalorie , 1 g białka i 1 g tłuszczu . Za 4 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32 osobom. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, olej rzepakowy, kiełki pszenicy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak wiejskie bochenki żytnie , szałwiowe bochenki mięsne z indyka z sosem iszałwiowe bochenki mięsne z indyka z cebulą i sosem jabłkowym .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Wymieszaj cukier; odstawić na 5 minut.
Dodaj kiełki pszenicy, olej, miód, szałwię, sól, rozmaryn, gałkę muszkatołową i 1-1/2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 45 minut.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować dwa bochenki.
Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Ostrym nożem wykonaj trzy płytkie nacięcia na górze każdego bochenka.
Piec w temperaturze 400° przez 13-17 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę, aby ostygła.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Papet del Mas Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Papet del Mas Brut]()
Papet del Mas Brut
Przyjemny owocowy aromat i jasna, klarowna barwa. Wrażenie smakowe w ustach jest bardzo przyjemne, lekkie i dobrze zbalansowane, świeże i bardzo wesołe uczucie, dobra trwałość, z nutami owocowymi i kwiatowymi. Posmak zachęca do dalszego delektowania się winem.