Wianek Czekoladowo-Morelowy

Wianek Czekoladowo-Morelowy
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 656 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli 3,16 zł za porcję spada twój budżet, czekoladowy wieniec Morelowy może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Mieszanka jaj, migdały, polewy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wieniec Z Kardamonu Morelowego, Topiony ser z makiem i wieńcem z chleba morelowego, oraz Wianek czekoladowo-Makadamia.

Instrukcje

1
Zrobić ciasto: drożdże wymieszać w 3 łyżki. ciepłe (11
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
2
woda w misce miksera stojącego lub dużej miski mieszającej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Mikser StojącyMikser Stojący
3
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
4
Dodaj mleko, cukier granulowany, sól, masło, jajko, kardamon i 2 szklanki mąki; wymieszaj z hakiem ciasta na małej prędkości lub wymieszaj do połączenia. Mieszamy w około 1 szklance mąki (wystarczy na miękkie ciasto).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
KardamonKardamon
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
5
Wymieszaj z hakiem ciasta na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie już lepkie, 8 do 10 minut, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aby ciasto wyciągało czysto z miski. (Lub skręcić na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i zagnieść, dodając mąkę w razie potrzeby, aby ciasto nie przywierało.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Miska olejowa, dodać ciasto i odwrócić, a następnie odstawić, przykryty, w ciepłym miejscu, aż podwoi się, około 1 godziny. Rozwałkować ciasto i podzielić na 2 równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać nadzienie: w małej misce, połączyć brązowy cukier, cynamon, kardamon, morele, migdały i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CzekoladaCzekolada
MorelaMorela
KardamonKardamon
CynamonCynamon
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Rozwałkuj każdą porcję ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej w 7-przez 14-in. prostokąt z długim bokiem zwróconym do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
9
Rozłóż prostokąty masłem i posyp mieszaniną moreli do 1 cala. najdalej od Ciebie. Zaczynając od najbliższej strony, zwiń każdy prostokąt w kłódkę i uszczelnij wzdłuż krawędzi (ale nie końców) z dobrym uszczypnięciem. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż kłody obok siebie na papierze, zszywaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Splot kłody razem tworząc luźny warkocz. Podnieś warkocz i delikatnie skręć raz lub dwa razy. Formować warkocz w pierścień na blasze do pieczenia, szczypać końce razem, aby połączyć, i tuck pod. Przykryć luźno ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce, aż opuchnie, 30 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Pierścień pędzla z jajkiem i roztrzepać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
JajkoJajko
2
Piec do złotego koloru i natychmiastowy odczyt termometr włożony do chleba czyta 185 do 190, o 30 protokół. Przesuń ciasto z pergaminu do stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
3
Ostudzić co najmniej 20 minut.
4
W misce ubić cukier puder i syrop na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Mżawka nad ciastem.
6
Make ahead: do 1 dnia, schłodzone. Ustaw na blasze do pieczenia, owinąć folią i nagrzać w piekarniku 250 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn