Whiskey marmalade
Whiskey marmalade to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 3158 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 150 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka pomarańczy sewilskiej, wody, melasy i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peklowana wołowina i marchewka z marmoladą-glazura Whiskey, Babeczki z twardego cydru z karmelową Whiskey Apples & Whiskey Buttercream (+urodziny bloga!), oraz Kawa mrożona z syropem Whiskey i bitą śmietaną.
Instrukcje
Umyć pomarańcze i umieścić na dużej patelni z wodą i sokiem z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 21/2 godzin, aż pomarańcze będą bardzo miękkie.
Wyjmij z ognia i zgarnij pomarańcze do dużej miski. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je przeciąć na pół i czerpać miąższ i nasiona z powrotem do patelni za pomocą łyżki deserowej. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 30 min.
W międzyczasie pokroić skórkę pomarańczową w paski (za pomocą ostrego noża lub noża i widelca do grubszego stylu). Zawartość patelni wcisnąć przez sito do patelni konserwującej, naciskając jednak jak najwięcej miazgi.
Dodaj skórkę, cukier i melasę lub melasę do patelni. Włóż kilka spodków do zamrażarki.
Doprowadzić powoli do wrzenia, mieszając w celu rozpuszczenia cukru, następnie podnieść ogień i gotować szybko, aż osiągnie punkt nastawienia. Powinno to zająć około 6-10 minut. Aby to sprawdzić, wyłącz ciepło pod marmoladą, wyjmij spodek z zamrażarki i łyżką na małej kropli Marmolady. Pozostaw na chwilę, a następnie popchnij marmoladę palcem. Jeśli powierzchnia zmarszczek jest gotowy, jeśli nie gotować przez kilka minut i ponownie przetestować.
Whiskey wymieszaj z marmoladą, a następnie pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Wymieszaj, aby rozprowadzić skórkę, następnie łyżkę do czystych ciepłych słoików (włóż je do zmywarki i pozostaw do wyschnięcia lub umyj i osusz, a następnie dobrze umyj, a następnie ogrzej w piekarniku przez 10 minut)przykryj i oklep.