West African Peanut Chicken
Przepis West African Peanut Chicken może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w przybliżeniu 40 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to West African Peanut-Kurczak Gulasz, West African Peanut Soup, oraz West African Peanut Soup.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużym ogniu przez 3 do 4 minut w głębokim garnku lub dużej patelni ciężkiej.
Dodać kawałki kurczaka, po połowie, i smażyć z obu stron, aż ładnie rumiane. Gdy wszystkie kawałki kurczaka są ugotowane, odstawić do przykrytej miski, aby się ogrzać.
Dodaj cebulę i czosnek w tym samym garnku; gotuj, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj puree pomidory i 1 szklanka wody; zmniejszyć ogień do średniej, doprowadzić do duszenia, i niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
Powrót kurczaka do garnka. Wymieszać z masłem orzechowym.
Mieszanka przez chwilę będzie wyglądać grudkowato, ale ładnie się wymiesza, gdy się nagrzeje.
Dodaj pieprz cayenne, pieprz czarny i sól. Dusić na małym ogniu 10 do 15 minut.
Wymieszać pokrojoną w kostkę zieloną paprykę i pomidory; dusić jeszcze przez 3 do 4 minut.