Wegetariańskie curry ze szpinakiem

Wegetariańskie curry ze szpinakiem
Wegetariańskie curry ze szpinakiem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 274 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i kup curry, sos pomidorowy, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 75%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Curry ze szpinakiem malabar | Curry ze szpinakiem malabarskim w stylu mangalorskim, wegetariańskie curry i wegetariańskie curry z fasoli.

Instrukcje

1
Na patelni z powłoką nieprzywierającą smaż cebulę, czosnek i curry na oleju przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Wymieszaj sos pomidorowy, szpinak i 1 szklankę fasoli garbanzo. W blenderze połącz bulion z pozostałą fasolą garbanzo; przykryj i mieszaj, aż będzie gładkie, około 2 minut. Wymieszaj na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Posypać solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina zostanie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3
W razie potrzeby podawaj z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wina Riesling Barefoot Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn