Wegetariańska Papryka Faszerowana
Wegetariańska faszerowana papryka to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 9g tłuszczu i w sumie 384 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,02 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 225 smakoszy i kucharzy. Mieszanka gotowania sherry, sosu pomidorowego, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wegetariańska Papryka Faszerowana, Wegetariańska Papryka Faszerowana, oraz Wegetariańska Papryka Faszerowana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W rondlu zagotuj 3 szklanki wody. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
Tymczasem rdzeń i nasiona zielonej papryki, pozostawiając DNA nienaruszone.
Umieść paprykę w naczyniu do kuchenki mikrofalowej z około 1/2 cala wody na dnie. Kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie przez 6 minut.
Na małej patelni zagotuj sos sojowy, wino i sos Worcestershire.
Dodaj tofu i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się wchłonie.
Połącz ryż (po ostygnięciu), tofu, żurawinę, orzechy, ser, sól i pieprz; wymieszaj i mocno zapakuj w paprykę. Włóż paprykę do naczynia, w którym najpierw podgrzałeś ją w kuchence mikrofalowej, i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut lub do lekkiego zrumienienia na wierzchu.
W międzyczasie w małym rondelku na małym ogniu połącz sos pomidorowy i brązowy cukier; podgrzewaj, aż będzie gorący. Łyżka sosu na każdą porcję.